Ahoj, jdu si k vám pro radu, ted v půlce března bychom chtěli letět na cca 7 nocí do Emirátů Dubaj, urcite si chceme pucit auto. Koukal jsem na Invii cena je okolo 22 tisic za jednoho s polopenzí nebo all incusive. Radi bychom něco lepšího budeme 4 dospělý.  Je lepší ještě čekat na nějakou lepší nabídku od CK nebo zkusit najít letenky solo, ubytovaní solo ? Koukal jsem na airbnb a apartman se dá sehnat za 6 tisic pro 4 moc pěkný, ale nevím co jídlo. Jak to cenově vychází lépe ?  Přímý let z Vídně.   Dík moc   .

letet s cetovkou nebo letenka + ubytovani pres airbnb - spojené arabské emiráty

Založil ve fóru Zájezdy s CK

Ahoj, jdu si k vám pro radu, ted v půlce března bychom chtěli letět na cca 7 nocí do Emirátů Dubaj, urcite si chceme pucit auto. Koukal jsem na Invii cena je okolo 22 tisic za jednoho s polopenzí nebo all incusive. Radi bychom něco lepšího budeme 4 dospělý.  Je lepší ještě čekat na nějakou lepší nabídku od CK nebo zkusit najít letenky solo, ubytovaní solo ? Koukal jsem na airbnb a apartman se dá sehnat za 6 tisic pro 4 moc pěkný, ale nevím co jídlo. Jak to cenově vychází lépe ?  Přímý let z Vídně.  

Dík moc 

0

A kam do SAE?

0 Citovat

Ahoj, radi bychom si pujčili auto, někam kde je super moře, u moře, Dubaj, Abu Dhabi ?

0 Citovat

Omlouvám se, jsem slepá, teď tam vidím Dubaj.

No, já mám tu zkušenost, že tohle je destinace, kde se vyplatí na plážovou dovolenou jet spíš s cestovkou. A to já jezdím téměř vždy na vlastní pěst.

Jde o to, že pokud chcete jet do Dubaje užít si do města, sem tam na pláž, autem do okolí včetně Abu Dhabi, tak to je určitě nejlepší jet na vlastní pěst. Ale pokud chcete klasickou plážovku, kdy jste týden na pláži, s all inc, lehátky apod...., tak vychází líp CK, protože ubytování přímo u moře, u pláže s lehátky je hodně drahé a jídlo a pití bohužel taky. Auto by v tomto případě bylo zbytečné. Takže jde o to, co chcete.

0 Citovat

Jo zapomel jsem asi napsat ze by to bylo od 10 do 18 brezna.

0 Citovat

Co se dat týče, tak bohužel až do 19.3. jsou jarní prázdniny a to mají CK vyšší ceny a dost přebrané nabídky, no a pak začíná ten ramadán.

0 Citovat

A koukal už jste na letenky? Já jen, že na to vaše období stojí přímé lety Vídeň - Dubaj od 10K a to je Wizz. Takže bez kufrů, pokud je potřebujete.

0 Citovat

Ahoj,

přidám svůj hodně subjektivní názor.

Pokud se budu vracet někdy do Emirátů za jiným účelem než je přestup na let do atraktivnější destinace, tak se vyvaruji opětovnému půjčení auta, které mi v této zemi přijde jako naprostá zbytečnost. Vzdálenosti mezi místy nejsou nikterak obrovské, ale atraktivita spousty míst je hodně rozporuplná.

Za návštěvu stoji Dubaj (pro ty, co mají rádi ruch) a Abu Dhábí, mně se ještě docela líbil region Fudžajra se stejnojmenným hlavním městem, Khor Fakkan a nedaleká mešita Al Bidya. Ostatní města, oázy, rádoby barevné pouště na mě působily nezajímavě, za naprosto největší propadák považuji Jebel Hafeet a Al Ain (viz https://www.cestujlevne.com/cest...feet-2104).

SAE mi prostě nepřijde jako atraktivní destinace pro poznávání a týden bych strávil na hotelu/apartmánu s koupáním, návštěvou starší části Dubaje, místních trhů, jednodenní otočkou do Abu Dhabí a třeba i tím komerčním výletem do pouště v džípech.

Do této destinace bych letěl, pokud bych sehnal základ (ubytování + letenka na osobu) do 10k až 12k. Třeba se ti něco takového podaří nakombinovat, i když v současnosti je cena letenek tímto směrem asi 9k+ a to beru WizzAir. Přes CK bych dal za AI zájezd možná 15k. Za uváděných 22k šel sehnat přes podzim týden na Zanzibaru, teď se čas od času objevovalo Krabi, takže dávat podobnou cenu zrovna za Dubaj...

2 Citovat

Shodou okolností jsem uplynulý týden řešil totožný případ pro sebe. Až s údivem jsem skončil s tím, že holt zahodím věrnostní kartičky hotelů a půjdu koupit týden v SAE u cestovky, protože jsem se na jejich cenu za boha nemohl dostat.

Takže se vším souhlasím s Janou:

  1. SAE jako plážovka lepší s CK než solo
  2. březen je dražší kvůli prázdninám, je to vidět na dostupnosti letů

Nakonec jsem tedy pořídil letenky u flydubai s kufrem za 12 tisíc, hotel na Marjan Islandu (5* s plnou penzí za 10 tisíc na 5 nocí - druhý den jsem zjistil, že to byl error v systému a doufám, že vydrží...) a ještě jednu noc pod Burj Khalifa. Pokud hotel zruší, budu zpátky tam, kde jsem byl a připlatím cca 30 % oproti CK.

Ještě byl dost problém vůbec najít stravování, které nabízí CK i u hotelu. V nabídce na webu ji neměli, zřejmě půjde dokoupit na místě, ale kdo ví.

Transfery budu řešit taxíkem, vychází 2-3 tisíce a v 5 lidech je to nadmíru OK.

0 Citovat

Nevím jak jinde, ale v Dubaji bych se o jídlo vůbec nebál. Je tam mnoho zajímavých restaurací za přijatelné ceny. Jako příklad bych uvedl restauraci Zaroob s autentickým jídlem výborné chuti (a kvality asi také, 2x jsme tam viděli jíst Dubajčany, a ti když už jdou do lidové restaurace, tak předpokládám že za kvalitou).

Před odjezdem stojí za to nastudovat také prodej alkoholu ve speciálních prodejnách, kde si po předložení pasu můžete koupit cokoliv (já si kupoval na hotelový pokoj víno).

0 Citovat

No jde o to, rad bych chtěl letět s tatínkem, ne moc daleko, někam do tepla, egypt zná jako svoje boty, ale nic bliž, kde je  v březnu teplo a blizko doletu a za takovou cenu není. Taky letíme na jarní prázdniny protože přítelkyně je pracuje ve školství. Rozhodujeme se mezi Egyptem a SAE. Chtěli bychom něco u moře, auto jsem se koukal, mají levné půjčení na rentcars takže na výlety v pohode. Jinak cestovky letaji přímo Viden SAE né ? Jsem někde viděl ale po rozkliknuti tam bylo mezipristani tak nevim. Nechce se mi trmacet 10 hodin. 

Vidím to tak, že ještě chvilku počkat, pak zkusit teda sehnat levný zajezd od CK, s all inclusive nebo plnou penzi. A pres rentcars půjčím auto na cca 5 dni. 
Doporucite nejakou cestovku nebo jeto jedno? 

Dik

0 Citovat

No a co takový Izraelský Eilat? V březnu už je tam fajn. Let není nijak dlouhý a ubytování (i jídlo venku) není žádná hrůza.

0 Citovat

Izrael je jedna z nejdrazsich zemi :) a uz jsme tam byli 

 

0 Citovat

Odkud jste? Není pro Vás dobré Polsko?

Pokud ano, tak hledejte zájezdy na https://www.travelplanet.pl/ tam jsou všechny polské zájezdy a poslední roky mají lepší ceny i výběr než německé CK.

Zkuste hledat i na čekých CK odlety z Prahy, protože taky často mívají dobré LM, lepší než německé z Vídně, dost se to změnilo.

Blízko je ještě i Omán a ten je mnohem lepší než SAE, ale je drahý.

Co se auta týká, tak zkuste kouknout na skyscanner, tam najdete nabídku nejen od rentals, ale i jiné, třeba Vip Cars atd..., které často bývají levnější.

0 Citovat

Bohužel jsme Brno, a kodrcat se nam do Prahy moc nechce. dik za tip na auto.
Jo Oman jsem se taky koukal :). Já to vidím tak, že když nic se nenajdem se zajimavou cenovkou tak to bude Egypt :D.

0 Citovat

A co Kanáry?

0 Citovat

Omán je asi 100x zajímavější než Emiráty/Dubaj.

1 Citovat

Ted jsem si dal bluestyle .. a chat .. pani mi nasla za 300 tisic zajezd :D sikovna, boze to jsou kopita :).

1 Citovat

Tak jsem zkusil Pelikan, perfektni ceny ale vse az od 1.5 znamena to ze jsem zase zaspal ? Zda se mi to ze vlastne kdyz chci letet na polsedni chvilku tak nikdy nic nenajdu ale kdyz nechci tak je nabídek milion.

0 Citovat

Taky mívám ten pocit, ale bohužel teď jste si vybral období jarních prázdnin a to je třeba kupovat hodně hodně dopředu, to skoro žádné dobré LM nebývají. Sleduji to už pár let. Sem tam se objeví super cena Egypt, ale jinak nic.

0 Citovat

Nebo se musíte hecnout a letět odjinud než z Vídně.

0 Citovat

No a odkud by to bylo super výhodné ? To Polsko ?
Jsem se koukal na pelikan a od 1.5 Kena za 23 tisic :D to me pos... takže když to kupuju brzo nic nenajdu když to chci koupit pozdeji zase nic nenajdu. A to stejne SAE tam je za mesic treba za 12 tisic :D.

0 Citovat

Je potreba zmenit pristup, nakupy se delaji, kdyz se neco objevi, ne kdyz potrebujete. Takhle nic levnyho nekoupite.

5 Citovat

No, hlavně, co myslíte tím kupuji to brzo? Já kupuji klidně skoro rok dopředu, abych koupila dobře, protože jezdíme čtyři a protože jezdíme v tu nejhorší=nejdražší dobu (jarní prázdniny, letní prázdniny červenec, prosinec poslední dva týdny t.j. vánoční prázdniny), nemáme na výběr.

A když jezdím jen s kamarádkou, tak nakupuji taky hodně dopředu, ale podle toho, co píše Mandre, když se něco objeví, tak zvážím, jestli je to pro mě ok a podle toho beru.

Vy máte prostě jen smůlu, že jste si vybral období jarních prázdnin. Letos už vám asi moc neporadíme, ale pro příští rok radím začít sledovat už od dubna, kdy se začnou objevovat FM od CK na příští zimu, kolem června a července už mívají plnou nabídku, ale třeba polské CK i dříve a právě na začátku t.j. duben / květen mají nejlepší cenu. Např. na ten Omán, ten pořád sleduji, už nikdy potom nebyla cena lepší.

 

2 Citovat

hmm, koukam porad na pelikana jestli se neco nenajde >] treba cestujlevne najde neco super na ten termin jeste

Takze uz ted mam shánět letenky na léto jo  ? 

0